We all need robots

buro BEITS voorheen SeteliaSC
januari 2019

Dit diner pensant heeft als gastspreker Eric Wesselman. Hij is Partner, Head of Digital Transformation Advisory, bij KPMG Nederland. Eric is een veelgevraagd spreker en publicist. Met zijn presentatie over ‘We all need robots’ zal Eric zijn visie over social robotics met ons delen.

De basis drie wetten waaraan de robot moet voldoen zijn in 1942 opgeschreven door Asimov. Kortweg als volgt. Een robot mag een mens geen letsel toebrengen. Een robot volgt menselijke bevelen op, tenzij in strijd met de vorige regel. Een robot beschermt zijn eigen bestaan, tenzij in strijd met de vorige regels. Daar begint voor Eric het bestaan van de robot. In zijn presentatie zal hij naast sociaal-ethische aspecten als baanpolarisatie, inkomensverdeling en maatschappelijke acceptatie ingaan op de noodzaak van het inzetten van robots. Maar vooral ook op de vraag, wie instrueert de robot platformen? De grote tech-bedrijven? Of moeten die platformen juist voldoen aan de eisen en wensen die gelden voor Open Source platformen. 

 

buro BEITSbv

Bezoekadres (op afspraak):
Westblaak 228
7e verdieping
3012 KP Rotterdam
Nederland
Buro BEITS is een handelsnaam van BeauMel b.v., statutair gevestigd te Gouderak en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24364672.